Dood op door wekker

Ik heb zin om uit bed te gaan. Het is kwart voor zeven en ik voel me uitgeslapen. Wow, wat ben ik ineens energiek ’s ochtends. Normaal ben ik niet vooruit te branden. Verschil? Dit keer ben ik uit mezelf wakker geworden, in plaats van door de wekker. Ik zet altijd mijn wekker, dus ik was vergeten hoe het voelt om uit jezelf wakker te worden.

Gister was ik wel om acht uur door de wekker gewekt. Ik zat nog midden in een droom en wilde het liefst nog uren blijven liggen, maar dat deed ik niet. Doop op maakte ik wat eten klaar. Ik had dikke wallen onder mijn ogen. Sporten daar heb ik echt geen zin.  Toch raapte ik al mijn moed bij elkaar en ging naar de power workout. Nog steeds geen energie. Dan maar een koude douch, dat werkt altijd. Deze keer niet. Het is middag en het enige wat ik wil is op bed liggen. Pas om half drie kreeg ik een beetje energie. Maar dat gaat na een uurtje weer weg. Ik ben de hele dag aan het vechten tegen mijn moeheid. Wat was er gebeurt als ik geen wekker had gezet?

Het is toch eigenlijk belachelijk dat ik altijd een wekker zet. Zelfs in het weekend en in de vakantie. Waarom doe ik dat in hemelsnaam? Uitslapen is tijdverspilling, vindt mijn ego. Vroeg opstaan geeft me het idee dat ik alle tijd heb om te doen wat ik wil doen. Dat ik niet hoef te haasten. Ik zal eerlijk zijn: het geeft een lekker gevoel om zes uur op te staan, om acht uur al aan je studie te zitten en om twaalf uur klaar te zijn. Althans het geeft mijn ego een lekker gevoel. Mijn lichaam is niet zo blij met die wekker. Het eerste halfuur van de dag ben ik dood op en meestal nog wel langer. Misschien is het wel een denkfout, misschien ben ik wel productiever als ik opsta zonder wekker. En überhaupt wil ik het idee loslaten dat ik productief en nuttig moet zijn. Dat legt veel druk op mij. Moe zijn is ook oké.

Ik wil echt nooit meer terug naar die wekker. Oké alleen als het echt moet. Maar dan ga ik wel hem zo laat mogelijk zetten. Ik kan voor mijn studie zelf mijn tijd indelen. Ik heb deze luxe. Waarom zou ik er geen gebruik van maken?

Word jij vaak uit jezelf wakker of heb je daar een wekker voor nodig? Heb jij ook meer energie als je zonder wekker wakker word? Ik hoor het graag van je.

Ik zou het heel tof vinden als je dit artikel zou willen liken of delen via social media!
error20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Heb je wat aan deze blog? Vertel het verder!