I’m gonna go my own way

Mijn eigen vrijheid inperken, daar ben ik een kei in. Dan heb ik een idee in mijn hoofd en dan moet het ook zo gebeuren. Bijvoorbeeld dat ik altijd een foto bij een blogpost doe en dat ik mijn blogs op instagram en facebook promoot. Ik vind dat helemaal niet leuk om te doen. Maar ik denk dat het moet, want anders leest niemand mijn blogpost. Nog zo eentje: ik drie keer per dag eten. Daardoor had ik vandaag gegeten terwijl ik geen honger had en heb ik last van oprispingen gekregen. Als ik eet wanneer ik honger heb, heb ik daar veel minder last van. Zo heb ik wel meer van die beperkende overtuigingen die me afleiden van wat ik echt nodig heb.

Al die beperkende overtuigingen heb ik niet zelf verzonnen. Iedereen promoot zijn blog via social media, iedereen eet drie maaltijden per dag. Er wordt beweerd dat dat goed en gezond is. Ik vertrouw andere mensen dus meer dan de signalen van mijn eigen lichaam. Ik ben er klaar mee, met alles wat ik zou moeten doen. Ik doe het op mijn eigen manier! Ik luister naar mijn lichaam, mijn innerlijke wijsheid!

Hoho Marleen niet te hard van stapel lopen. Hardlopers zijn doodlopers. Gun jezelf de tijd. Beperkende overtuigingen afleren doe je niet in één dag. Als iemand zegt: ‘je moet wel zorgen dat je genoeg eet je wordt al zo mager’, wordt ik gefrustreerd. Dat het me raakt betekent dat ik nog niet genoeg op mijn eigen lichaam vertrouw. Dat heeft tijd nodig. Ik probeer vooral veel mensen om mee heen te verzamelen die mijn waarheid bevestigen. Dat geeft me meer zelfvertrouwen. Op de lange termijn hoop ik dat niet meer nodig te hebben.

Maar hé laat ik me focussen op het positieve! Ik ben trots dat ik al zoveel dingen op mijn manier doe; Veganistisch eten, met eigen zakjes naar de winkel, naar spirituele events gaan, mijn kwetsbare kant delen op mijn blog en een maand van mijn smartphone af gaan bijvoorbeeld. Tegen de massa ingaan vind ik naast uitdagend ook leuk. Een beetje opvallen vind ik niet erg :). Ik merk dat ik daar mensen mee inspireer. Het triggert mensen ook, mijn manier van leven haalt ze uit hun comfortzone. Ik merk vaak dat mensen zichzelf gaan verdedigen dat ze niet veganistisch eten bijvoorbeeld. Of dat mensen met argumenten komen waarom veganistisch eten niet goed voor je is. Allemaal logische reacties. De kunst is om in mijn kracht te blijven staan. Als een boom met sterke wortels die niet door elk windstootje aan het wankelen wordt gebracht.

Ik ben ook trots dat ik al zo goed kan voelen waar mijn verlangen ligt. Dat ik echt eerlijk naar mijn lichamelijke signalen durf te kijken en mijzelf de vraag stel of het ook anders kan. Dat ik de moed heb om te doen wat goed voelt, al weet ik niet waar die weg me brengt. Wat me helpt is mezelf letterlijk omarmen en liefdevol toespreken. Ik zeg bijvoorbeeld dit: Marleen je bent al goed zoals je bent. Je hoeft niet aan allemaal verwachtingen van jezelf en maatschappij te voldoen. Je zult juist mensen meer inspireren als je het op jou manier doet. Na een tijdje voel ik me dan weer happy en heb ik weer zelfvertrouwen om alsnog te doen wat ik echt wil. Dat gun ik jou ook. Heb je tips nodig? Laat dan reactie achter, dan denk ik met je mee.

Ik ben ook benieuwd: wat vind je van dit artikel? In hoeverre ben jij bezig met het oordeel van jezelf en anderen? In hoeverre durf jij te luisteren naar jou echte verlangen? Ik ben heel blij met je reactie!

Ik zou het heel tof vinden als je dit artikel zou willen liken of delen via social media!
error20

2 thoughts on “I’m gonna go my own way

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Heb je wat aan deze blog? Vertel het verder!