Waarom veganisme fucking vet is

Veganist zijn, dat zou ik echt niet kunnen. Als ik zeg dat veganist ben, denken mensen vaak alleen aan de nadelen. Maar ik ben geen veganist geworden uit een soort nobele zelfopoffering. Veganist zijn brengt mij vet veel en dat deel ik graag met jou.

1.(Vet) voedsel (vet) maakt vrolijk! Zie mijn gezicht op de foto. Als ik een nieuwe vegan snack ontdek, ben ik het zonnetje in huis! Omdat vegan ijscoffee bijna nergens met chocolade en carmalesaus te bestellen is, geniet ik er zoveel meer van.

2.Vet is er vollop! Veganisme kun je zo vet maken als je zelf wilt. Denk maar niet dat je de hele dag konijnenvoer hoeft te kanen. Je kunt leven op patat, fantastische Mayolijn mayo en kroketten van de vegetarische slager. Chips, koek, snoep en zelfs taart (!) heb nu in overvloed in de AH XL en Jumbo.

3.Je kunt vet veel eten! Groente en fruit vullen minder dan vlees en bevatten minder kcal. Dus schep gerust nog een keertje op, niet zo bescheiden 😉.

4.Het is goedkoop! Ik ben voor 30 euro per week kwijt aan boodschappen. Groente, fruit, noten, havermout, gedroogde abrikozen en bonen; je hebt het allemaal bij de Aldi! Zelfs bij de Lidl en Aldi zijn er vegaburgers, plantaardige melk, humus en soyayoghurt.

5.Eet elke dag iets nieuws! Bij de AH XL is er een mega schap met allemaal vegaburgers, maandelijks komen er nieuwe bij! Dit is voor mij echt het grote voordeel van veganist zijn! Ik ben namelijk dol op nieuwe dingen uitproberen. Onbekend maakt bemind voor mij in voedselland. Ik ben graag je proefkonijn. Heb jij even geluk, jij krijgt van mij alleen de beste burger!

6. Makkelijk mensen inspireren! Gewoon door voor vrienden te koken of ze voor jou te laten koken. Ook al vind die vriend het eten vies, wat ik me met mijn culinaire kookkunsten niet kan voorstellen, één geen vlees is weer winst voor de planeet!

7.Versterk je netwerk met inspirerende mensen! Mensen die bezig zijn om nieuwe duurzame initiatieven te ontwikkelen of die goed tips voor je hebben om je leven te verduurzamen. En de meeste zijn heel lief en leuk zijn om mee te kletsen. Benieuwd wie die mensen zijn? Luister de podcast het Groene Hart van op Podcastgo of Castbox.

8.Altijd als eerste eten! In een restaurant of op een kamp krijgen de veganisten vaak als eerst eten. Meestal zijn de vleeseters zo uitgehongerd dat ze het liefst het bord van me vandaan willen trekken. Haha vegan voordeeltjes.

9. Je hebt fucking veel energie! Vind je het gek, als goente, fruit en bonen de basis van je maaltijd zijn? Je bent wat je eet. After dinner dipjes zijn voorgoed verleden tijd, voortaan voel jij je altijd groenig, frissig en fruitig!

10.Je bent interessant. Een uitzondering zijn roept vragen op. Mensen gaan graag met je in gesprek over veganisme. Muurbloempje zijn op een partij is voorgoed verleden tijd. Zo worden je gesprekken ook nog eens wat diepgaander dan studie of het weer.

11.Het geeft een voldoening! Dat is nummer één reden voor mij. Mijn voedingspatroon is goed voor mens, dier en milieu. Ik leef voor meer dan alleen voor mezelf en mijn familie/vrienden, ik zet mij in voor het grotere geheel. Dat voelt goed! Doordat ik mijn best doe om klimaatverandering tegen te gaan, raakt het me weinig als er negatief over gesproken word. Ik weet dat mijn aandeel lever om het tegen te gaan. Daardoor kan ik mijn zorgen over klimaatopwarming loslaten.

11.

Ik zou het heel tof vinden als je dit artikel zou willen liken of delen via social media!
error20

4 thoughts on “Waarom veganisme fucking vet is

  1. Super tof artikel! Mee eens! En Ik denk dat het gezondheids voordeel nog wel het aller grootst is… (Rood) vlees is helemaal niet zo gezond. Plus het milieu. Als je na gaat dat er 10 kg voer (of meer) voor 1 kg biefstuk nodig is… Op dat land kan je ook lupine of velderwten verbouwen voor je vega burger, en meer monden voeden. En de productie keten is korter, waardoor er ook minder (transport)brandstof nodig is.

  2. Ik ben ook veganist sinds meer dan 1.5 jaar, het is wel opletten want soms koop ik een product waar per ongeluk melk/eigeel/yoghurt in is verwerkt. Maar het geeft me een goed gevoel, ik ben er beter door gaan uitzien, er enkele KG door afgevallen, ik voel me geestelijk rustiger omdat ik niet meer de angst en agressie van vermoorde gevangen dieren opeet en vervolgens deze energie binnen krijg. Dit is mijn ervaring. Ook heb ik iets meer energie in ieder geval. Geen echte nadelen, behalve dat ik het moeilijk vond om van het lekkere vlees af te raken, maar nu heb ik geen behoefte aan vlees consumeren meer, ik krijg er pijn van in mijn buik en een slecht gevoel dat het niet ok is.

    1. Wat fijn dat je er geestelijk beter door voelt! Dat is voor mij eigenlijk de belangrijkste reden om veganist te zijn. Ik denk dat veel mensen niet beseffen welk positief effect veganist zijn op je psyche kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Heb je wat aan deze blog? Vertel het verder!